El Banc del Temps és una iniciativa comunitària que funciona a molts districtes de la ciutat: es tracta d’una cadena de favors entre els veïns. El de Sarrià – Sant Gervasi va ser creat fa gairebé una dècada per l’Associació Salut i Família, impulsora dels bancs del temps, i l’Associació Cultural Casa Orlandai, que gestiona el Centre Cívic Casa Orlandai, on està situat el Banc. Tot i que té 250 usuaris que, des de principis d’any, han fet 600 intercanvis entre ells, busquen usuaris joves perquè s’hi sumin i crear noves xarxes i lligams entre el veïnat.

Cursos gratis a la Casa Orlandai

Una de les peculiaritats d’aquesta iniciativa és que el Centre Cívic Casa Orlandai també n’és usuari, un cas poc habitual entre els equipaments de la ciutat. L’equipament fa ús de serveis com manteniment, fusteria o costura. D’altra banda, els usuaris del Banc del Temps poden fer cursos i tallers al centre cívic “pagant” amb hores del Banc.

El temps com a moneda de canvi

El Banc del Temps és un projecte d’economia social i solidària perquè “el que es posa en valor són les hores, i això fa que totes les feines valguin el mateix, que no hi hagi una per sobre d’una altra”, explica Oriol Clèries, membre del secretariat del Banc del Temps de Sarrià – Sant Gervasi. El Banc té l’objectiu de crear una gestió comunitària i establir nous lligams entre generacions del districte. Qui s’hi vulgui apuntar ho pot fer els dimarts i dijous a la Casa Orlandai.