Uns 200 veïns es manifesten contra el desallotjament del bloc ocupat de Correu Vell

Veïns i entitats de defensa de l’habitatge de la ciutat -com Resistim al Gòtic, el Casal de Joves Autogestionat de Ciutat Vella, el Sindicat de Barri del Poble Sec, l’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia o el Grup d’Habitatge Sants- han convocat una mobilització per protestar contra el desallotjament del bloc ocupat del número 3 del carrer del Correu Vell i per denunciar la política de desnonaments oberts -sense una data concreta d’execució-. La manifestació ha començat a les 19 h de la tarda a la plaça dels Traginers. Els assistents han denunciat que els Mossos d’Esquadra han identificat i registrat les motxilles d’alguns dels assistents a l’inici de la convocatòria.

Rere el lema ‘Ciutat Vella serà la tomba de la gentrificació’, uns 200 manifestants han recorregut diversos punts del Gòtic, com el carrer Ample i la plaça de la Mercè. En un moment del recorregut, s’han aturat a davant d’una oficina immobiliària i hi han causat desperfectes. N’han pintat el cartell i els vidres de l’aparador de color blau, amb símbols del col·lectiu ocupa.

Tot seguit la manifestació ha arribat fins a la Rambla i ha continuat pel carril de circulació de pujada, on s’ha hagut de tallar el trànsit de vehicles. Poc abans de dos quarts de nou del vespre, la marxa ha acabat amb la lectura d’un manifest a la plaça de Vicenç Martorell, a davant de la porta de la seu del districte de Ciutat Vella.

Lectura d'un manifest al final de la manifestació contra el desallotjament del bloc ocupat de Correu Vell

La resposta veïnal té lloc després que aquest matí els Mossos d’Esquadra hagin desallotjat el bloc ocupat, on vivien una vintena de persones i n’hagin tapiat els accessos per impedir que hi tornin a entrar. El bloc estava ocupat des de feia deu mesos i en dues ocasions els veïns ja havien evitat que es desallotgés.