Poc abans de les 20 h d’aquest dijous, sis equips han sortit del CUESB per recórrer tots els districtes de Barcelona i intentar localitzar persones dormint al ras. Cada equip està format per quatre persones: dos tècnics d’emergències socials i dos voluntaris de la Creu Roja. El seu objectiu és convèncer els sensesostre perquè els acompanyin al CUESB, on s’ha habilitat el centre d’estades breus amb 100 llits.

Aquest centenar de llits puntuals (que estaran actius fins que acabi l’operació Fred) se sumen als que ja estan en funcionament des del novembre en un alberg, durant l’època de fred. Són una setantena que, segons la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, han atès 4.700 persones.

1.000 persones dormen al carrer

Les últimes dades assenyalen que a Barcelona hi ha prop de 1.000 persones que dormen al carrer cada nit. Ara bé, segons Ortiz, aquesta dada fluctua (ja que quan fa fred moltes persones busquen albergs o residències temporals) i, per això, és difícil calcular quantes persones s’atendran aquesta nit.

A banda d’oferir-los dormir al CUESB, els tècnics d’emergències mèdiques també s’han equipat amb mantes per donar-les als qui decideixin mantenir-se al ras. També els duen aigua.