La Unió de Botiguers de la Travessera de Gràcia – Casc Antic, l‘Associació de Joves Gitanos de Gràcia i la Fundació Societat Internacional pels Drets Humans Espanya han tornat a organitzar, per segon any, una campanya de recollida d’aliments. La novetat d’aquesta edició és la col·laboració de la Fundació Edmílson, exjugador del FC Barcelona, que abans de començar la recollida, ja ha aportat molts aliments per a les famílies en situació de vulnerabilitat de Gràcia. La recollida durarà fins al 15 de desembre.

Segona edició de la recollida d’aliments

És el segon any que s’organitza una recollida d’aliments entre els comerciants de la zona de Travessera de Gràcia – Casc Antic i alguns dels voltants. En total hi participen una vintena d’establiments que han incorporat unes caixes a l’entrada dels comerços on deixar els aliments. Aquesta iniciativa neix amb l’objectiu d’ajudar famílies gracienques a passar més bon Nadal. L’Enerida Isuf, de la Fundació Societat Internacional pels Drets Humans Espanya, explica que “tot i que molta gent pensa que els que viuen al barri de Gràcia tenen diners, no tot és el que sembla, per això hem decidit fer aquesta campanya per visibilitzar les necessitats de les famílies i poder aportar alguna cosa”. Des de la Unió de Botiguers Travessera de Gràcia – Casc Antic, el David Rodríguez, diu que “l’objectiu és sempre ajudar les famílies necessitades, perquè aquest Nadal no els faltin aliments a ningú”.

La Fundació Edmílson s’ha sumat a la campanya

Es pot portar tota classe d’aliments que no es facin malbé. De fet, la campanya ja ha començat amb una bona donació de menjar de la mà de la Fundació Edmílson, l’entitat d’aquest exjugador del FC Barcelona. Amb projectes al Brasil i al Japó, entre d’altres, a Barcelona comença una col·laboració amb el Banc de Sang i també ha volgut ajudar amb aquesta aportació i difusió de la recollida d’aliments gracienca. José Edmílson explica que “està una mica en la nostra sang, una mica ajudar la gent ara per Nadal, com a Fundació estem a Barcelona fent col·laboracions amb gent que està fent una feina molt bonica i seriosa”.

Fins a 12 famílies es van beneficiar de la campanya l’any passat 

La recollida d’aliments acabarà el dia 15 de desembre amb un mercat de Nadal al carrer, a la travessera de Gràcia, on hi haurà una paradeta per fer les últimes aportacions de menjar i també hi haurà activitats com un taller de maquillatge i de rumba. L’any passat es van poder beneficiar d’aquesta campanya 12 famílies. Enguany els organitzadors esperen que puguin arribar a moltes més.