Representants de tres comunitats de veïns a l’entorn dels carrers del Doctor Letamendi i Mont-ral, al barri d’Horta, denuncien que estan patint assetjament immobiliari. Expliquen que el propietari dels edificis on viuen ha deixat de renovar els contractes de lloguer, de renda antiga, que no els ofereix la possibilitat de continuar encara que sigui renegociant les condicions i que els immobles estan cada cop en un estat pitjor. Han portat el cas al Consell Plenari del Districte d’Horta-Guinardó.

Denuncien assetjament immobiliari

Els veïns afectats asseguren que els habitatges cada cop estan en més mal estat a causa de la manca de manteniment que s’hi ha fet en els darrers temps. Segons afirmen, hi ha aproximadament unes 90 famílies afectades per aquesta situació. Adverteixen que, en la majoria dels casos, fa molts anys que hi viuen de lloguer i també hi ha persones grans per les quals, ara mateix, assumir un trasllat és un problema greu.

La llei protegeix la propietat

Els veïns afectats reconeixen que tenen les de perdre. La situació és complicada i més encara tenint en compte la legislació vigent. Només tenen assegurada la permanència les persones amb contractes indefinits que són, però, segons els afectats, només un petit percentatge del total. Expliquen, a més, que aquests tenen por de viure en edificis que, si no hi ha un acord favorable amb els llogaters, acabaran amb una bona part dels habitatges buits. Per això han acudit al districte d’Horta-Guinardó per buscar ajuda. L’Ajuntament assegura que fa mesos que està oferint suport i assessorament als afectats a través de l’Oficina d’Habitatge de la zona.