El Rebost Solidari de Gràcia ha fet una crida en temps d’emergència pel coronavirus perquè es necessiten productes d’higiene per als més petits, sobretot bolquers per a nens i nenes de fins a 24 mesos. En Josep Manuel, secretari de Gràcia Participa (gestora del rebost), diu que si habitualment ajuden unes 700 persones que arriben derivades dels Serveis Socials ara ho fan a unes 1.200. L’explicació té a veure amb el tancament d’alguns espais que oferien ajudes, com algunes parròquies, i també per l’increment de persones que s’han quedat sense feina i no tenen recursos.

La crida l’han feta a través de Twitter i han posat un número de compte perquè qui ho vulgui pugui fer una aportació econòmica. “És més útil per a nosaltres que ens facin l’aportació econòmica o bé que les empreses o entitats ens donin els productes”, ha afirmat. En Josep Manuel explica que aquesta setmana calen bolquers amb urgència, però la setmana que ve pot ser que “necessitem altres productes”.

El rebost, situat al número 12 del carrer de Reig i Bonet i que va començar a funcionar al gener, ha passat d’obrir dos cops per setmana a quatre. Dimarts, dimecres, dijous i divendres és quan aixeca la persona i entrega els lots a les famílies vulnerables.

Es necessiten voluntaris

En Josep Manuel assegura que estan “desbordats” i que necessiten més persones voluntàries per distribuir les ajudes. Els qui vulguin fer-se voluntaris poden adreçar-se a aquest correu: graciaparticipa@gmail.com.

El rebost es nodreix del Banc dels Aliments i també de les ajudes dels ciutadans i de les empreses que fan aportacions.