Després de més de tres anys de gestions, el Resbost Solidari de Gràcia ja és una realitat. Es tracta d’una iniciativa de l’entitat Gràcia Participa, que feia temps que buscava un local on instal·lar un economat solidari. Finalment, obren portes al carrer de Reig i Bonet, 12, en un local cedit per l’Ajuntament. Els usuaris són persones derivades dels Serveis Socials. 

El Rebost Solidari obre dos dies a la setmana: dimarts i dijous. Una seixantena de voluntaris fan possible la logística de l’economat que, de moment, no ofereix productes frescos perquè no disposa de cambres frigorífiques. Està previst que d’aquí a unes setmanes se’ls adapti el magatzem del Mercat de Lesseps per poder guardar els aliments en fresc. “Estem en precari perquè acabem de començar i encara no ho tenim tot”, explica Antoni Ciuró, un dels voluntaris, “a finals de mes ve un camió amb productes i, llavors, serà qüestió de posar-los als prestatges i començar-los a repartir”.

Necessiten un local més gran

Tot i estar satisfets amb la posada en marxa de la iniciativa, des de Gracia Participa recorden que els cal trobar un local més gran ―d’uns 500 metres quadrats― per poder tenir el supermercat i el magatzem en un mateix espai. Ara, el magatzem està situat en un local del Mercat de Lesseps, lluny de l’economat. També els calen més voluntaris. Actualment, hi col·laboren una seixantena que fan possible, per exemple, atendre fins a tres famílies en un torn de 15 minuts. Tot i això, els impulsors diuen que sempre necessiten persones que els donin un cop de mà en moments puntuals o a llarg termini.

El Rebost Solidari s’abasteix de productes provinents del Banc dels Aliments, de la Unió Europea i de supermercats, forns de pa i botigues del barri.