El Mercat de l’Abaceria de Gràcia fa anys que participa en campanyes de recollida d’aliments o recaptes. Des de mitjans del mes de juny ha decidit col·laborar amb el Rebost Solidari de Gràcia i ajudar-los amb la recollida d’aliments i productes d’higiene. Aquest economat solidari és una iniciativa de l’entitat Gràcia Participa que va entrar en funcionament el mes de gener per abastir famílies derivades de Serveis Socials de productes de primera necessitat. Van començar amb 800 usuaris al mes i, ara, en són 4.000. Per això, han fet crides per aconseguir els productes.

Entitats i col·lectius es bolquen amb el Rebost Solidari

A més del Banc d’Aliments, moltes entitats del barri, com la Fundació Festa Major de Gràcia, els Castellers de la Vila de Gràcia, la Federació de Colles de Sant Medir, el CE Europa o Bombers Solidaris s’han posat a col·laborar organitzant recaptes i des de fa unes setmanes el Mercat de l’Abaceria s’ha convertit en un aliat més. Diuen que no només recullen aliments, sinó que tot allò que des del Rebost demanem. “Necessiten de tot, ja ho sabem que des del mercat, i més aquí que no tenim supermercat, és més difícil, però la gent ens ho porta, ens porta la llet, ens porta coses d’higiene”, explica Maribel Ampolla, presidenta de l’Associació de Paradistes de l’Abaceria.

L’Abaceria té punt de recollida

El Mercat de l’Abaceria ha habilitat un punt per a la recollida de productes que se suma a les aportacions que fan els paradistes. A més, des del mercat també es recullen donacions econòmiques que es tradueixen en compra de producte fresc. Per exemple, explica la presidenta, “els va molt bé que hi hagi filet de lluç congelat, si és carn, hamburgueses, salsitxes, coses que surtin econòmiques, però tinguin per més famílies”, per això creuen que és una bona iniciativa, ja que “si fas aquesta recollida de cèntims, pots dedicar-ho a comprar coses així“.

El Rebost necessita recuperar l’estoc

Aquesta col·laboració de l’Abaceria amb el Rebost Solidari es vol ampliar a la resta de mercats de Gràcia. De moment, aquesta proposta s’està estudiant i el Rebost continua fent una crida a veïns i col·lectius a fer donacions, asseguren que tot i el suport que han rebut tot aquest temps, amb la desescalada ha baixat l’estoc per oferir a les famílies.