La Comissió Mixta de Seguretat entre l’Estat i la Generalitat s’havia de reunir aquest dijous a la tarda a la Delegació del Govern. La trobada s’ha ajornat sense data per motius d’agenda, segons ha explicat la Delegació del Govern. S’havia convocat uns dies abans que es conegui la sentència del judici de l’1 d’octubre i per les possibles reaccions que hi pugui haver al carrer si la resolució és condemnatòria. La reunió també havia d’abordar la coordinació entre els cossos de seguretat de l’Estat i els Mossos d’Esquadra.

S’havien de reunir la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera; el  secretari general de la conselleria d’Interior, Brauli Duart, i el director del Gabinet de Coordinació de la Secretaria d’Estat de Seguretat, José Antonio Rodríguez. També hi havien de participar els màxims responsables a Catalunya de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra.

200 agents de la Policia Nacional

Justament el Ministeri de l’Interior ha activat un reforç policial amb motiu del segon aniversari del referèndum de l’1 d’octubre amb 200 agents antiavalots que estan a la ciutat. La funció d’aquests agents és reforçar la vigilància en edificis oficials i equipaments de l’Estat espanyol, de cara a “dates sensibles”.

La darrera reunió de la Comissió Mixta de Seguretat entre l’Estat i la Generalitat es va fer el 4 de març.