Els membres que la policia vincula als CDR han arribat a l’Audiència Nacional en un autobús de la Guàrdia Civil cap a les set del matí, segons fonts policials. Els set arrestats, investigats per terrorisme, declararan davant del jutge durant aquest dijous. Estan detinguts des de dilluns en el marc d’una operació ordenada pel titular del Jutjat d’Instrucció 6 de l’Audiència Nacional i en el qual els agents van trobar material i substàncies considerades “precursores” de la confecció d’explosius. El ministeri públic creu que formaven un “grup terrorista d’índole secessionista català” i que planejaven atemptar entre l’1-O i la sentència.

Vulneració del dret a defensa

En espera de passar a disposició judicial, els set detinguts han passat les tres últimes nits a la comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos, Madrid. Durant aquests dies, l’advocat i coordinador de la defensa dels CDR, Xavier Pellicer, ha denunciat una vulneració constant del dret a la defensa dels detinguts perquè van tardar molt a poder entrevistar-se amb ells. A més, assegura que no se’ls van llegir els drets quan era pertinent ni se’ls va fer constar la condició de detinguts fins que van acabar els escorcolls.

Després dels interrogatoris, que s’han fet per separat, el ministeri fiscal ha demanat per als set arrestat presó sense fiança.