L’èxit de preinscripció ja feia preveure que la segona Cursa Infantil Adaptada tindria la mateixa bona rebuda que la primera, que es va fer aquest estiu durant les Festes de Sant Roc. En menys de 12 hores es van omplir totes les places disponibles i aquest dissabte al matí, a l’Esquerra de l’Eixample, una quarantena d’infants han participat en aquesta nova cursa. I, de fet, una vintena d’infants se n’han quedat fora.

És una iniciativa de la Noemí Font, mare d’una nena amb espina bífida. En declaracions a betevé ha explicat que ja ha rebut força trucades d’organitzadors de festes majors d’altres barris i localitats que li demanen recomanacions i consells per organitzar curses infantils adaptades com la que ella va dissenyar.

Si pogués deixar la feina durant un any i dedicar-me a organitzar curses adaptades, ho faria”
Noemí Font, impulsora Cursa Infantil Adaptada

En aquesta ocasió, però, Font no ha estat al capdavant de l’organització, ho ha fet una de les organitzadores de la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample, Anna Vey, qui assegura que ha estat tot un èxit i que tot apunta que l’any vinent repetiran. “Estem molt contents, és molt gratificant veure les cares dels nens.”

Sortida silenciosa per a hipersensibles al soroll

Si bé tot ha sigut força semblant a la primera experiència, aquesta vegada han aplicat petits canvis. Una de les tandes ha sigut silenciosa. En la primera cursa es van adonar que alguns infants hipersensibles al soroll patien estrès. També han col·locat un arc de sortida.

El recorregut s’adapta a les possibilitats de cada nen. Per això, les distàncies a recórrer depenen de la seva situació física i poden ser de 10, 20, 30 o 40 metres.

Properament, i coincidint amb les seves festes majors, hi ha noves curses programades. A Barcelona, al districte de Sant Andreu i arreu del territori, a Vic i Girona.