El barri Gòtic ja està de festa major i aquest any, les festes de Sant Roc han acollit la primera carrera Infantil Adaptada. És una iniciativa de la Noemí Font, mare d’una nena amb espina bífida, que vol posar de relleu la importància de fomentar l’esport inclusiu i suprimir les barreres arquitectòniques.

Els organitzadors expliquen que aquesta cursa s’ha plantejat com una pràctica esportiva d’autosuperació, de manera que els nens i nenes no competeixen entre ells, sinó amb si mateixos. Per això, les distàncies a recórrer estan marcades per la seva pròpia situació física i poden ser de 10, 20 o 30 metres.

Un repte superat i emocions a flor de pell

La carrera està pensada per a nens amb caminador, cadires de rodes, fèrules o dificultats de motricitat en general, fins a un màxim de 30 participants. La iniciativa ha tingut tan bona rebuda que hi havia llista d’espera i, fins i tot, una família ha vingut de Madrid per no perdre’s l’esdeveniment.

Els parcs infantils, inaccessibles als nens amb mobilitat reduïda
REPORTATGE COMPLET

Tots els participants han pogut acabar la cursa enmig d’un públic entregat. Les famílies han viscut amb emoció aquest esdeveniment i no han parat d’animar els nens i nenes en cap moment. La cursa ha deixat imatges de superació personal i suport incondicional, com germans ajudant-se entre ells per aconseguir creuar la meta.

Una fita que compta amb el suport del barri

La Noemí Font ha aconseguit organitzar aquest esdeveniment, gràcies al suport del teixiu associatiu del barri i aquesta és la primera de tres curses que tindran lloc a la ciutat. La següent se celebrarà a l’octubre, a les Festes de l’Eixample Esquerre, i n’hi haurà una altra al desembre, a la festivitat de Sant Andreu.