Un centenar d’entitats, entre les quals hi ha col·lectius de pensionistes, moviments socials i sindicats alternatius, han convocat una marxa contra la precarietat i en defensa dels serveis públics aquest dissabte al migdia. La protesta ha sortit de l’Arc de Triomf, ha passat per davant de la seu d’Endesa —situada al carrer de Vilanova— i ha finalitzat davant la delegació de Govern de Barcelona.

Marxa en defensa dels serveis públics

Sota el lema “Per una vida digna, lluitem pels serveis públics”, la protesta contra la precarietat s’ha fet simultàniament a Madrid i Barcelona. Els convocants volen mostrar el descontentament de diferents col·lectius que consideren que s’estan vulnerant drets socials i s’està privatitzant el sector públic. Rebutgen, per exemple, els acords sobre les pensions que “empobreixen i privatitzen” el sistema de jubilació, l’increment del preu de la llum, la precarietat laboral, les retallades i privatització de la sanitat pública o el “desprestigi” de l’educació pública. També denuncien la privatització del sector de les cures i de les residències.

Els impulsors de la concentració esperen que serveixi per poder planificar una sèrie d’accions que desemboquin en un moviment social que vagi creixent i permeti aconseguir diferents millores pel global de la societat.