L'escultor Ibrahima Seydi reclama un espai als jardins de Miramar

L’Ibrahima Seydi és un artista senegalès que va establir un punt d’elaboració i venda d’escultures d’inspiració mandinga en un racó dels Jardins de Miramar, a la muntanya de Montjuïc, l’any 2013. Assegura que és un lloc que l’inspira i que té clients d’arreu del món que el coneixen i el troben en aquest punt. Treballa principalment per a turistes i, de fet, explica, parla fins a 12 idiomes.

Reclama una indemnització per reparar els danys

Tot i això, diu, no li està sent fàcil. Segons Seydi, la Guàrdia Urbana de Barcelona li ha confiscat 125 obres i l’ha multat amb 260 euros al llarg dels vuit anys que fa que és en aquest punt. Fins i tot ha estat detingut per resistència a l’autoritat i ha passat vuit mesos a la presó. Adverteix que ha perdut 6.000 euros, dins dels quals un viatge al Senegal que no va poder fer a causa de la condemna.

Que m’indemnitzin tot el que m’han fet perdre perquè tot ho he fet treballant amb les meves pròpies mans”
Ibrahima Seydi, escultor

Fa 24 anys que l’Ibrahima viu a Barcelona i, de fet, va ser un dels portaveus i mediadors en els desallotjaments dels assentaments del Poblenou. Ara demana a l’Ajuntament un permís per legalitzar l’activitat, poder continuar treballant als Jardins de Miramar i tenir una parada on desar les eines i les escultures. Des del districte de Sants-Montjuïc, per la seva banda, adverteixen que són coneixedors de la situació i busquen una solució per fer compatible l’activitat cultural que desenvolupa Seydi amb el compliment de la normativa respecte a la venda ambulant.