Aquest dissabte és el primer dia que està obert el punt de vacunació sense cita del Centre Comercial Diagonal Mar, i al llarg de tot el matí hi ha hagut un degoteig constant de persones. Algunes de les que s’hi han apropat són menors, que recentment han fet els 12 anys i que, per tant, ara ja es poden vacunar. D’altres, persones que ja han passat la malaltia fa mesos i que encara no havien trobat, expliquen, un forat a l’agenda per vacunar-se.

En les darreres hores s’ha tornat a prémer l’accelerador de la campanya de vacunació, amb 2.000 dosis diàries administrades. Salut ha traslladat punts de vacunació als centres comercials precisament per arribar als ciutadans que encara no han iniciat la pauta de vacunació —un de cada quatre barcelonins—.

Punts de vacunació sense cita

El del Centre Comercial Diagonal Mar és un dels cinc centres de vacunació que funciona sense cita a Barcelona. També ho fan els centres comercials de La Maquinista i Glòries, la Fira de Barcelona i el Campus Ciutadella de la UPF.

Les persones que rebin la primera dosi en un d’aquests punts en espais habilitats rebran automàticament un missatge en què se’ls emplaça a rebre una segona dosi, que s’administrarà al punt de vacunació de la Fira de Barcelona, segons ha explicat la coordinadora del punt de vacunació sense cita, Lourdes Carrés.

És una iniciativa de Salut que està previst que es mantingui tots els dissabtes del mes d’octubre.