macrobotellada al Bogatell

La meitat dels arrestats durant les nits de les Festes de la Mercè del 24, 25 i 26 de setembre sumen 117 antecedents per robatoris, desordres públics, lesions i danys, segons han informat els Mossos d’Esquadra. Es tracta de persones que la policia va detenir pels incidents que van haver-hi a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i els que van succeir la nit següent a la platja del Bogatell i en alguns dels restaurants. Tot i això, els detinguts pels actes violents i aldarulls no estan relacionats amb activitats criminals organitzades.

21 menors entre els 70 detinguts

El dispositiu de les tres nits es va tancar amb 70 detinguts, 34 dels quals amb antecedents i els altres no havien estat mai arrestats. De la totalitat dels detinguts, 21 són menors. La major part dels arrestats no són de Barcelona i havien vingut a la ciutat des de diferents municipis de l’àrea metropolitana, segons els Mossos d’Esquadra.

Els detinguts no pertanyen a grups criminals organitzats

Entre els detinguts no hi ha relacions rellevants i se’n descarta la participació en activitats criminals organitzades. Tot i així, els Mossos d’Esquadra mantenen oberta una investigació per detenir delinqüents especialitzats que van aprofitar les grans aglomeracions per participar en els aldarulls i els actes de violència.