La nit d’aquest divendres a dissabte, la primera de la Festa Major de Sarrià 2021, ha acabat amb incidents al carrer. Quan els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han desallotjat la zona —on hi havia desenes de persones concentrades sense respectar les mesures sanitàries per la covid-19— alguns grups s’hi han resistit, han muntat barricades i han llançat objectes als agents. En total, en aquest districte els Mossos d’Esquadra han detingut vuit persones, tres de les quals són menors. Han obert una investigació per identificar, localitzar i detenir aquestes persones.

Durant la matinada, quatre persones han resultat ferides lleument i s’han fet llançaments d’objectes contundents i de motocicletes contra els agents per generar confusió entre els concentrats i intentar cometre fets delictius, segons expliquen els Mossos d’Esquadra. Unes imatges que fan pensar en les de fa una setmana, en el marc de les Festes de la Mercè, en què també va haver-hi diversos incidents: la primera nit a la plaça d’Espanya, i la segona a la platja del Bogatell, amb actes vandàlics i pillatges.

15 detinguts en el dispositiu conjunt de Mossos i GUB

Als vuit detinguts al districte de Sarrià – Sant Gervasi se n’hi sumen set més en diferents punts del centre de la ciutat. El balanç total d’aquesta mateixa nit de divendres a dissabte del dispositiu de seguretat preventiu dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana és de 15 detinguts, dos d’ells sumen 29 antecedents.

La platja de la Barceloneta també ha tornat a ser escenari de botellades. Desenes de persones s’hi han concentrat i, malgrat que la nit ha transcorregut de forma tranquil·la, cap a la matinada hi ha hagut diversos robatoris.