La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) ha celebrat la 49a assemblea general anual al Centre Cívic Sagrada Família. Ha estat la primera trobada presencial des de l’esclat de la pandèmia. Des de la Federació creuen que no s’ha fet suficient perquè les propostes del veïnat es traslladin en accions reals per part de les administracions: “No veiem que hagi arribat a la ciutat el que estem demanant a les institucions.”

Sota el lema “Ara més que mai, serveis públics!”, han fet balanç del darrer any, marcat per la pandèmia de la covid-19, i l’afectació que ha tingut en els diferents sectors de la població amb l’augment de la precarietat. Precisament, han posat el focus en dos eixos vertebradors: d’una banda, la potenciació dels serveis públics per demanar un reforçament de les polítiques públiques i, de l’altra, donar resposta a l’emergència climàtica amb iniciatives que prioritzin els interessos dels ciutadans davant de la “depredació turística i especulació”.

En l’assemblea hi han estat presents representats de les administracions municipals i autonòmiques. D’una banda, l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que ha remarcat que cal “enfortir els serveis públics i ampliar-los” i ha fet una crida a l’enteniment: “Hem d’anar a una per consolidar i enfortir allò que garanteixi la vida digna de les persones. Que ningú es quedi enrere i que es garanteixi la igualtat d’oportunitats.” Una de les propostes en què s’ha fet èmfasi és la de la connexió del tramvia per la Diagonal i el de la superilla de l’Eixample, que aspiren al finançament dels fons europeus.

Aix´í es transformarà la Diagonal amb el pas del tramvia

En la seva intervenció, la presidenta de la FAVB, Ana Menéndez, ha interpel·lat directament al secretari d’Habitatge i Inclusió Social de la Generalitat, Carles Sala: “El febrer del 2020 presentàvem aquesta crida amb un pacte per l’habitatge en el sentit que cal una cooperació imprescindible entre institucions, que no hem vist encara materialitzar-se.”

En l’assemblea també s’ha fet un minut de silenci en record de totes les persones de les diferents associacions que han perdut la vida o com a conseqüència de la crisi sanitària.