Els talls de llum intermitents ja fa dies que duren a la Barceloneta. L’associació de veïns calcula que hi ha centenars d’afectats entre habitatges, locals i comerços, i qualifiquen de “desastre” la situació actual. Per això, estudien accions judicials contra Endesa. El primer pas, però, serà una reclamació col·lectiva per exigir a la companyia que resolgui el problema. També volen parlar amb l’Administració i la síndica de greuges per accelerar-ne el procés.

El vicepresident de l’entitat, Manel Martínez, assenyala que no tenen assessoria jurídica, i que això dificulta el procés de denúncia col·lectiva. Per això, tot i que aquest dimecres, l’associació va fer una crida als veïns per sumar-se a una demanda conjunta, l’endemà, el vicepresident ho ha matisat i ha assegurat que “ho estan valorant”.

El que sí que tirarà ja endavant és la reclamació col·lectiva a l’elèctrica, que consideren que no ha fet un manteniment adequat de la xarxa. “És una gran companyia, que té grans beneficis, i que ens cobra una quota per un manteniment que no fa”, afirma indignat.

Petició a la síndica de greuges

Martínez també ha explicat que presentaran un escrit a l’Administració i a la síndica de greuges, Maria Assumpció Vila, perquè intercedeixi per resoldre el conflicte.

De la seva banda, el govern municipal, que ha estat molt crític amb la situació, es reunirà la setmana vinent amb la companyia per abordar la qüestió.

Els talls de llum no afecten només la Barceloneta, sinó que s’estenen per diversos barris de la ciutat. Els veïns del Raval, la Trinitat Nova, Torre Baró i Gràcia també estan afectats per la mateixa problemàtica.