Detinguts grup criminal marihuana

(Redacció/ACN) El frau en el subministrament elèctric derivat del cultiu i l’autoproducció de marihuana a Catalunya ha estat el tema central de la reunió que han mantingut, aquest dijous al matí, els representants dels departaments d’Interior i d’Empresa i Coneixement amb els responsables d’Endesa a Catalunya.

Des de fa mesos, tant el govern català com Endesa treballen en un pla per intensificar la coordinació amb diferents actuacions que permeten identificar i resoldre usos i connexions fraudulentes a la xarxa de distribució, incloent-hi les provocades pels cultius de marihuana, que generen interrupcions en el subministrament.

El frau elèctric, principal causa de les incidències

El director general d’Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera, Manel Torrent, ha assenyalat el frau elèctric en general com una de les causes dels problemes en la qualitat del subministrament elèctric, i s’ha posat a disposició del Departament d’Interior per combatre’l, ja que “el frau en l’àmbit elèctric també posa en risc la seguretat i el benestar de persones i de béns”.

Fonts d’Endesa asseguren que la companyia comparteix la “preocupació dels ciutadans que es veuen afectats per incidències originades per causes diverses, especialment durant les últimes setmanes, que han estat marcades per la pandèmia de la covid-19, la tempesta Filomena, l’onada de fred i l’increment de connexions irregulars associades a plantacions de marihuana“. Segons aquestes fonts, Endesa valora molt positivament l’acord amb el govern per “intensificar l’esforç i la coordinació”.

Convidar el món local

La Generalitat explica que, en aquesta reunió, s’ha acordat continuar treballant en la línia iniciada i incorporar representants del món local que pateixen els efectes dels talls de llum.

Talls de llum a diferents barris de Barcelona

De fet, recentment a la ciutat de Barcelona els veïns han denunciat talls de llum recurrents en diverses zones. S’han queixat veïns del Raval, Gràcia, Torre Baró, la Trinitat Nova, la Barceloneta i la Dreta de l’Eixample.

En aquest context, Endesa i l’Ajuntament de Barcelona han acordat trobar-se en una reunió en què es tractin específicament els talls de subministrament a la capital catalana.