Una cinquantena de veïns s’han manifestat aquest dimecres a la tarda davant la seu d’Endesa, a la plaça d’André Malraux, per protestar contra els talls de llum que pateixen veïns de diferents barris de la ciutat, com el Raval, la Barceloneta o la Trinitat Nova.

Els manifestants denuncien que els talls de llum són conseqüència de la falta de manteniment que, segons ells, tenen les instal·lacions de la companyia. També protesten contra la pujada del preu de l’electricitat i la pobresa energètica.

La convocatòria de la protesta s’ha fet a través de les xarxes socials i els participants s’identifiquen com a activistes i veïns afectats. No descarten fer més accions en el futur si la situació no es resol.

Demanda col·lectiva a la Barceloneta

Al barri de la Barceloneta, alguns veïns fa tres dies que estan sense llum. Tot i que Endesa ha anunciat aquest dimecres a la tarda que el servei ja havia estat restablert al barri, els veïns ho desmenteixen.

Davant aquesta situació, que afecta centenars de persones, l’Associació de veïns de la Barceloneta ja ha anunciat que inicia un procés de denúncia col·lectiva. A través de les xarxes socials, l’entitat ha explicat que fins aquest divendres recolliran les queixes dels veïns per correu electrònic i presencialment amb l’objectiu de formalitzar la denúncia el proper dilluns 18 de gener.