El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha dit que, “des del punt de vista epidemiològic, el 14 de febrer no és el millor escenari per fer unes eleccions”, tenint en compte la situació de pandèmia pel coronavirus. Tot i això, Argimon ha remarcat que la decisió de celebrar els comicis no correspon al seu departament.

Argimon ha destacat que “les dades epidemiològiques fa setmanes que no van bé” perquè actualment “hi ha unes 20.000 persones que estan infectades”. En aquest sentit, el secretari de Salut Pública ha explicat que si cada infectat té uns quatre contactes això dona una xifra entre 80.000 i 100.000 persones a qui cal garantir el dret de vot. Argimon ha insistit que no hi ha garanties que aquest dret de vot es pugui fer efectiu.

El secretari de Salut Públic també ha remarcat que aquest nombre de persones infectades i els seus contactes és important, ja que “si en tens 100.000 és més greu que si en tens 50.000”.

Eleccions al maig?

Sobre la possibilitat de celebrar les eleccions al mes de maig, Argimon ha dit que aleshores esperen tenir més gent vacunada, però ha insistit que no ho poden saber perquè s’està davant d’una “pandèmia d’incerteses”. Argimon ha afegit que si el virus té una estacionalitat també és possible que al maig la situació sigui millor.