El temporal de pluges, vent i fred va acompanyat de talls de llum intermitents al barri de Raval. Els veïns diuen que estan farts de no poder viure amb normalitat. “Les estufes van amb molt poca potència, gairebé no escalfen, alguns llums de casa no funcionen, o funcionen poc, no tenim aigua calenta”, ha explicat un veí afectat.

La situació no és nova d’ara; asseguren que l’arrosseguen des de fa temps. Lamenten que, de moment, l’empresa comercialitzadora no els ha donat cap solució. “És vergonyós que una empresa com Endesa, que ens ha apujat la llum un 27 %, ens estigui dient que és un problema de la nostra instal·lació, quan la instal·lació és seva”, ha denunciat una veïna.

Els comerços denuncien pèrdues econòmiques

Alguns botiguers del barri també es veuen afectats. La manca de llum continuada afecta el funcionament de tota la maquinària necessària per donar servei als clients. En el cas dels comerços d’alimentació i restaurants, afecta també les neveres i congeladors, on hi tenen els productes frescos, i asseguren que han de llençar molts aliments perquè es fan malbé.

“Venen a buscar un cafè i no els hi puc servir, la màquina funciona amb llum”, ha explicat la dependenta d’una cafeteria. De fet, alguns quan veuen que no hi llum, ni tan sols hi entren. D’altres, marxen quan comença a fallar. “Avui a les tres del migdia teníem força gent dinant al restaurant. La llum ha començat a fer pampallugues, semblava una discoteca. Els clients s’han espantat i han marxat”, ha explicat un treballador del restaurant Brunch Loft.

Coronavirus, en directe

Aquestes complicacions se sumen a una situació de per si ja difícil per als negocis, a causa de les restriccions imposades per fer front a la pandèmia, que els afecten directament.

Acció Riera Baixa demana que Endesa actualitzi tota la xarxa del barri

L’associació Acció Riera Baixa demana a Endesa que posi fil a l’agulla i que actualitzi tota la instal·lació de llum del barri. Asseguren que les incidències elèctriques afecten gairebé tots els carrers del Raval a diari. Des d’aquesta entitat aposten també per una xarxa elèctrica municipal: “les instal·lacions haurien de ser públiques perquè així deixarien de ser un negoci i seria un bé per a les veïnes”, ha explicat Santi González d’Acció Riera Baixa.