El nombre d’afectats pels talls de llum a la ciutat continua creixent. Als talls de la Barceloneta, la Trinitat Nova i el Raval s’hi sumen les interrupcions intermitents en alguns comerços de la Dreta de l’Eixample. Concretament, els establiments situats entre el carrer de Provença i el passeig de Sant Joan van estar tota la jornada de dimarts sense subministrament elèctric.

La interrupció va coincidir amb l’horari d’obertura d’alguns restaurants per oferir àpats, és a dir, de 13.30 a 15.30 h, tal com estableixen les noves restriccions del govern per frenar els contagis de coronavirus. Aquest dimecres al matí han pogut aixecar la persiana, però reclamen a la companyia Endesa que els compensi les pèrdues.

Productes frescos i neveres

Un dels clients afectats, Adrià Guijardo, és gerent de la Germinal i explica que la interrupció del llum des de primera hora del matí “va afectar productes frescos, neveres i aliments que ja no es poden recuperar”. A més, els comerciants diuen que se senten indefensos perquè Endesa no els agafa les trucades. “No hi ha cap tipus d’atenció al consumidor perquè ens compensin les pèrdues”. Guijardo viu a 100 metres de local i destaca que els habitatges de la zona també van patir talls durant diverses hores.

Reserves cancel·lades

Pablo Gutiérrez, propietari de la Sagrada Bodegueta, és un altre dels comerciants afectat pels talls de llum. Afirma que dimarts “es van cancel·lar moltes reserves previstes” i cap local va rebre una resposta de la companyia elèctrica. “Amb el poc marge que tinc per treballar per les restriccions i la por dels veïns, ara s’hi suma que no tenim llum”.