Veïns de la Trinitat Nova denuncien que pateixen talls de llum intermitents des de fa 10 dies i que la situació s’ha agreujat coincidint amb l’arribada del fred a la ciutat, amb la borrasca Filomena. En concret, l’avaria afecta dos carrers: el de Portlligat, als dos costats de la vorera, i el d’Aiguablava, en aquest cas només a la banda dels números senars.

Segons els veïns, les incidències van començar amb baixades de tensió i s’han agreujat en els darrers dies. Miquel Batet, afectat i representant del col·lectiu veïnal, ha explicat a betevé que al començament fallaven aparells com les neveres o els microones, mentre que en canvi les bombetes de LED seguien enceses. Afirma, però, que des d’aquest cap des setmana les apagades són totals, es repeteixen diverses vegades al dia i s’allarguen durant hores. De fet, assegura que la falta d’electricitat ha afectat fins i tot l’enllumenat públic.

Sense calefacció en plena onada de fred

Batet denuncia que la companyia elèctrica no els ha donat “cap mena de solució”, tot i la insistència dels veïns. Assegura que cada cop que hi truquen els diuen que tenen la incidència localitzada i que es resoldrà en 90 minuts, un temps que assegura que en moltes ocasions s’allarga més i que no evita que la situació es repeteixi hores més tard.

Els afectats reclamen que les incidències es resolguin de manera definitiva i urgent. En plena onada de fred, alerten que no poden encendre estufes ni calefaccions i denuncien, a més, que n’estan afectades persones vulnerables, com gent gran que viu sola o veïns que necessiten aparells per respirar durant la nit.

El problema es repeteix a altres barris

La Trinitat Nova no és l’únic punt de la ciutat on els talls de llum es repeteixen. Al Raval, veïns i comerços fa mesos que pateixen una situació semblant. En aquest cas, les interrupcions de subministrament van començar al novembre i encara no s’han resolt, malgrat la reparació que es va fer al carrer dels Salvador.