Són dos models de negoci d’èxit que arran de la pandèmia han vist com tot se’ls ha posat de cara. Un psicòleg al mòbil i sempre a mà, en una època en què la salut mental ha patit com mai, és el que ofereix l’empresa emergent PSonríe. La proposta de Let’s Cook és enviar a domicili tots els ingredients per poder cuinar els àpats de la setmana d’una manera més sostenible i segura.

Canvi d’hàbits

Les dues joves empreses emergents fa més de dos anys que està en funcionament i han rebut el suport i l’orientació de Barcelona Activa. Els seus negocis, que tot just començaven a donar les primeres passes, han experimentat un augment de clients i vendes gràcies a l’ús intensiu dels serveis en línia arran de les restriccions que ha comportat la pandèmia.

Guia de Nadal i covid
La preocupació per la salut mental ha vingut per quedar-se.”
Jordi Boix, CEO Psonríe

En el cas de PSonríe la pandèmia va comportar triplicar les consultes, especialment relacionades amb problemes de parella, l’estrès o l’angoixa. El fet de poder portar la consulta del psicòleg a la butxaca i des de la comoditat del sofà de casa, va afavorir aquest negoci en línia en època de confinament. Però la preocupació per la salut mental ha vingut per quedar-se i els clients segueixen fent tractaments de llarga durada en aquest cas relacionats amb la fatiga pandèmica.

Consulta en línia amb el psicòleg

Per a Let’s Cook el confinament també va suposar un punt d’inflexió en el negoci. Portar a domicili tot el necessari per preparar els àpats a casa ja era una tendència en altres països europeus, que ara la pandèmia ha ajudat a consolidar a Barcelona i a Catalunya.

No haver de sortir de casa per anar a comprar al mercat i la comoditat que suposa no haver de pensar en què cuinar, han estat les claus per fer triomfar a Let’s Cook, que ha vist augmentat el volum de negoci en un 300 %.

Del mercat a casa amb Let’s Cook
Coronavirus, en directe

Bons temps per a l’emprenadoria

De mica en mica alguns sectors econòmics van sortint de la frenada que ha suposat la pandèmia. Segons dades de Barcelona Activa, a partir del mes de juny s’han creat 499 societats mercantils, el que suposa un augment del 4,8 % respecte al mateix mes de l’any passat. Nous projectes i noves empreses que malgrat tot comencen a treure el cap.