Terrassa d'un bar

El Procicat es reunirà en les properes hores, entre aquest dimecres i dijous, per concretar com serà el pla de desescalada per fases, que s’ha de posar en marxa a Catalunya a partir de dilluns, 23 de novembre. A les 10.30 h compareixen al Parlament a petició pròpia el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, juntament amb el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i la consellera de Salut, Alba Vergés, per informar de les darreres mesures preses per lluitar contra la pandèmia.

Tot i això, l’esborrany amb què treballa el govern ja s’ha filtrat en alguns mitjans. Segons aquest document provisional, en la primera fase de la desescalada els restaurants podran obrir amb un 30 % de l’aforament, tant a l’interior com a l’exterior, però només de 6 a 17 h. En aquesta primera fase també podran reobrir al 50 % de l’aforament els espais culturals, amb un límit de 600 persones, i les activitats esportives a l’aire lliure.

Així, sempre que es compleixin els terminis de 15 dies i no hi hagi modificacions, la fase 1 seria del 23 de novembre al 7 de desembre; la fase 2, del 8 al 22 de desembre; la fase 3, del 23 de desembre al 6 de gener, i la fase 4, del 7 al 22 de gener.