vater lavabo public

L’Ajuntament de Barcelona farà una llista de lavabos en equipaments públics

per als col·lectius que en necessitin utilitzar un, mentre dura el tancament de bars i restaurants. El regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha explicat que s’ha “activat la difusió de la llista” dels vàters que són tant en equipaments de l’Ajuntament, com d’altres administracions, “per posar-los al servei de la ciutadania”.

D’aquesta manera, Badia ha recollit el prec presentat per JxC a la Comissió d’Urbanisme. La regidora de Junts Francina Vila ha demanat la instal·lació de sanitaris provisionals a la via pública per a “col·lectius que necessiten poder-los usar de forma ràpida en determinats moments”, bé sigui per raons mèdiques o bé sigui per motius laborals (com els repartidors a domicili).

Badia ha descartat l’opció de contractar i instal·lar sanitaris perquè caldria “una contractació que és complexa” i amb terminis llargs. En aquest sentit —i davant la possible reobertura de la restauració les properes setmanes—, el regidor de govern ha sentenciat que “no estaríem en disposició de poder oferir el servei dins d’aquests terminis”. Badia també ha reclamat a la Generalitat pressupost per poder oferir el servei de lavabos públics, en cas d’un altre tancament de bars.