prova coronavirus nena
Foto: Pere Virgili

Els alumnes de les escoles de Sarrià – Sant Gervasi podran fer-se una prova PCR ells mateixos només amb la saliva i a casa quan es detecti algun positiu en el seu grup bombolla. Segons ha avançat TV3 i ha confirmat el Departament de Salut a betevé, aquest canvi s’aplica a partir d’ara i no caldrà fer el frotis nasofaringi, que és molest i requereix l’ajuda d’un professional.

Amb aquest mètode s’allibera de càrrega de feina l’atenció primària, tot i que, de moment, només es farà en centres educatius del districte de Sarrià – Sant Gervasi. Per poder obtenir la mostra, els estudiants disposen d’un lot amb el material necessari que s’ha distribuït prèviament i després l’haurà de dur un adult a l’Hospital Sant Joan de Déu, quiela processarà i obtindrà els resultats en un termini de 12 i 36 hores.

Es tracta d’un pla pilot impulsat, precisament, per l’Hospital Sant Joan de Déu —apunta TV3— amb el qual es vol descongestionar el CAP Sarrià evitant que cada vegada que hi hagi un positiu es desplacin sanitaris fins a les escoles, i, a més, es garanteix que els joves poden fer l’aïllament des del primer dia.