Comerç al barri de Sant Antoni
Foto: Lidia Rebollar

La Unió d’Eixos Comercials i Turístics de Barcelona, Barcelona Oberta, ha reclamat al Departament de Salut que la proposta de desescalada per a la segona onada del coronavirus tingui en compte els sectors econòmics. En cas contrari, considera que aquestes mesures enfonsaran encara més l’economia, com ja en va alertar fa uns dies el Gremi de Restauració.

L’entitat aposta per utilitzar de manera massiva els tests d’antígens i reclama reobrir els centres comercials. També reivindica que “el comerç i la restauració puguin obrir com a mínim al 50 % a l’interior i l’exterior” almenys fins al dia de Reis. Considera que només així es podria recuperar, fins a cert punt, amb la campanya de Nadal, la facturació que s’ha perdut durant aquests mesos de tancament.

Barcelona Oberta assenyala que, en la proposta, el govern no ha escoltat les necessitats d’àmbits com la restauració, la cultura, l’esport, el turisme o els centres comercials. Per aquest motiu, reclama “l’aplicació de tests d’antígens massius a la població per revertir i controlar la situació i poder garantir la salut dels ciutadans amb un mínim d’equilibri amb l’economia”.