calor aules

Un total de 150 AFA d’escoles de Barcelona anuncien un calendari de manifestacions per reclamar mesures urgents per eliminar la calor a les aules. La primera protesta és aquest dimarts a la tarda davant del Consorci d’Educació de Barcelona, a la plaça d’Urquinaona, que tindrà el suport de l’aFFaC, però no serà l’única.

De fet, les famílies, organitzades al voltant del moviment de la Revolta Escolar, també preveuen fer talls de trànsit en diferents punts de la ciutat durant la setmana de Sant Jordi i també a les portes de les eleccions municipals 2023.

Sense resposta oficial

Les AFA recorden que durant l’estiu i la tardor del curs passat a les aules d’alguns centres es va arribar als 40 graus i una quarantena d’escoles i institucions van superar els 30 graus. Arran d’aquesta situació, al setembre van lliurar una carta al Consorci d’Educació en què reclamaven mesures urgents per resoldre aquest problema. Mig any més tard, però, denuncien que “encara no s’ha produït cap resposta oficial“.

“S’acosta la calor i no volem haver de fer classe amb temperatures insuportables“, reclamen.

Segons el Consorci, ja fa temps que es treballa en l’eficiència energètica i la confortabilitat tèrmica en els equipaments. Assegura que “properament es concretaran les línies de treball sobre com s’actuarà en els centres educatius”.

Reclamen un pla d’emergència climàtica

Les AFA consideren que la instal·lació de ventiladors en alguns centres és insuficient i reclamen solucions estructurals. També des de les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC), demanen al Departament d’Educació que es faci un pla d’emergència climàtica a tots els centres educatius per garantir el confort tèrmic.

La petició la va fer la presidenta de l’aFFaC, Belén Tascón, en una entrevista al ‘bàsics’, de betevé, justament l’endemà que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també reclamés per carta al president Pere Aragonès un pla per adaptar la climatització de totes les escoles.

Per la seva banda, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, es va comprometre aquest febrer a anunciar un pla de confort tèrmic durant “les properes setmanes”. També va anunciar que durant el curs 2023-2024 s’instal·larien aparells d’aire condicionat en alguns centres.