Set contenidors situats de forma agrupada i lineal al carrer de l’Escultor Canet han facilitat un intent de robatori en un habitatge particular de Sants-Badal. Els balcons del primer pis de l’edifici afectat estan a poca alçària i els contenidors s’han convertit en el trampolí ideal per als lladres. El districte de Sants-Montjuïc s’ha compromès amb el veïnat a estudiar una redistribució dels contenidors de reciclatge que impedeixi que això continuï passant.

Queixes per l’emplaçament triat i per les molèsties que generen els contenidors

Fins al novembre només hi havia tres contenidors de reciclatge en aquest tram de carrer, però amb el desplegament de la nova contracta de neteja els veïns del número 1 del carrer de l’Escultor Canet tenen ara set contenidors a la porta de casa i just a sota dels balcons. No entenen, diuen, per què s’ha triat aquest emplaçament per instal·lar-los ja que la vorera d’aquest carrer fa menys de dos metres i hi ha carrers més amples o pacificats on seria més pràctic que hi fossin. Tampoc no comprenen per què fa falta posar tres contenidors de rebuig seguits, a més dels contenidors de la fracció orgànica, el cartró i el vidre.

A les queixes per inseguretat s’hi sumen les molèsties per les pudors que generen els contenidors que, tot i ser nous, diuen els veïns que estan bruts perquè no es netegen prou. I, a més, sovint les deixalles es dipositen a fora dels contenidors de reciclatge, i s’acumulen a la vorera impedint-ne el pas. La presència recurrent de paneroles és un altre dels inconvenients afegits, que, segons el veïnat, caldria resoldre amb urgència perquè s’està convertint en un problema greu en aquest tram de carrer.

Totes aquestes queixes es van exposar al darrer consell de barri de Sants-Badal. El regidor del districte, Marc Serra, es va comprometre a estudiar una possible reordenació i reubicació dels contenidors del carrer de l’Escultor Canet per intentar reduir les molèsties del veïnat. Una possible solució seria tornar a col·locar només tres contenidors en aquest punt de carrer i buscar un altre emplaçament per a la resta.