Revolta Escolar

Torna una nova cita de la Revolta Escolar, que continua amb les protestes al carrer durant el curs 2022-2023. Aquest divendres, 3 de març, la mobilització se centra en l’urbanisme feminista, per la proximitat amb el 8-M, Dia Internacional de les Dones. El moviment reivindica que el punt de vista de les dones permetria dissenyar una ciutat millor per a tothom, amb una bona pacificació als entorns escolars i més espai públic per als infants.

En total, són 20 talls alhora que han començat a les 16.30 h i que arriben pocs dies abans de la vaga i la manifestació feminista del 8-M.

Cinquena jornada de mobilització del curs

Aquesta és la cinquena jornada de reivindicació d’aquest curs i, com ja és habitual, el moviment fa 20 talls simultanis als carrers de València, Entença, Numància, Rosselló, Indústria, Lluís Companys i Roger de Llúria i Mallorca, entre d’altres. En aquest dia de mobilització hi participen una vintena d’escoles.

En total, les AFA adherides al manifest, que ja són més d’un centenar, aposten per uns entorns escolars més pacificats amb la reducció del trànsit davant de cada centre educatiu a un carril de circulació de cotxes i motos com a mesura clau.

Les dones, caminant i en transport públic

Des de la Revolta Escolar argumenten que els homes continuen sent majoritàriament els que dissenyen les ciutats i que fins ara han prioritzat la mobilitat laboral en transport: “Les polítiques de mobilitat s’han dissenyat amb una visió androcèntrica, centrada en els desplaçaments per motiu laboral en vehicle motoritzat”.

En un manifest asseguren que les dones es mouen per més motius —feina, cures, llar, família, entre d’altres— i amb una mobilitat més sostenible. I ho argumenten amb les dades de l’Enquesta de mobilitat en dia feiner 2021 de l’IERMB (Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona).

Més dones caminant i en transport públic que homes

Segons aquest estudi, les dones es desplacen més que els homes caminant i en transport públic (68 % en dones i 52 % en homes). En canvi, els homes ho fan en vehicle privat (43 % en comparació del 31 %).