La tornada a l’escola després de l’estiu no ha resolt el problema de la calor extrema a les aules. En aquests primers dies de classe són molts els centres educatius que marquen rècords de temperatura. Un dels casos més greus és el de l’Escola Auró, a l’Esquerra de l’Eixample, on el termòmetre ha superat aquest dimarts els 40,4 graus a l’interior. Amb aquest registre l’associació de famílies reclama solucions al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray.

N’hem parlat al ‘bàsics’ aquest dimarts amb Bruno Álvarez, president de l’AFA de l’Escola Auró, que ha denunciat la situació i ha demanat solucions a les administracions per posar fre a aquesta calor extrema. Ha explicat que al centre, tot i tenir ventiladors, en alguns espais fa “una calor que no s’hi pot estar” i està dificultant molt l’aprenentatge aquests primers dies, especialment dels més petits, els alumnes d’I3, que aquests dies fan l’adaptació.

Possible denúncia a la Inspecció de Treball

Álvarez ha explicat que ja s’han començat a fer mesuraments de temperatura diaris al centre per registrar els pics de temperatura i notificar-los al Departament d’Educació. Com que se superen els 27 graus que marca la normativa laboral, Álvarez ha detallat que no es descarta denunciar-ho a la Inspecció de Treball.

Les altes temperatures ja van marcar els últims mesos de classe del curs passat, amb una allau de denúncies d’escoles que van superar els 30 graus. Al juny, Educació ja va anunciar que cap escola no tancaria per la calor, tot i la petició del principal sindicat educatiu. En aquest inici de curs, el Departament d’Educació ha anunciat un pla d’emergència climàtica per abordar la calor a les aules, amb un estudi i proposta de possibles solucions.