Des del 8 de setembre, el Consorci d’Educació de Barcelona ja ha repartit 386 ventiladors a un total de 16 centres educatius de la ciutat per pal·liar la calor. Així ho han confirmat a betevé fonts del Consorci, arran de l’anunci del Departament d’Educació d’enviar aparells als centres on les temperatures fossin més altes. La calor intensa en aquest inici de curs ha forçat les administracions a actuar d’urgència per mitigar les elevades temperatures.

Famílies i centres demanen més actuacions

Des dels centres s’ha impulsat un manifest, signat ja per 150 AFA, per reclamar actuacions d’urgència per atenuar les altes temperatures. Arran de les queixes es va activar l’enviament de ventiladors. Els primers a rebre’ls divendres passat van ser les escoles Auró i Concepció de l’Eixample. En el cas de l’Escola Auró, van fregar els 40 graus a una de les aules i des del centre ja han denunciat a la Inspecció de Treball. Des de llavors, han rebut 29 ventiladors i s’han pres mesures addicionals als punts més càlids del centre. Pel que fa a l’Escola de la Concepció, també a l’Eixample, s’han instal·lat una dotzena d’aparells, que se sumen als que les famílies ja havien comprat inicialment.

Tendals i panells solars per mitigar la calor

Més enllà de l’enviament de ventiladors, els tècnics del Consorci treballen ja als centres per detectar possibles mancances estructurals i per aplicar les mesures que permetin suavitzar la calor. Amb el compromís d’haver actuat als centres abans de la primavera, quan tornin a pujar les temperatures. S’hi faran obres menors per instal·lar, per exemple, tendals i panells solars. Aquestes actuacions d’urgència van activar-se després de l’allau de crítiques de diverses escoles i instituts de Barcelona que han superat cada dia els 30 graus a l’aula en aquest inici de curs.

En la recta final de curs, el Consorci d’Educació va detectar que almenys una quarantena de centres educatius havien superat els 30 graus al juny.