Després dels grans àpats del 24 i 25 de desembre hi ha qui ha volgut cremar el dia de Sant Esteve al gimnàs els excessos des dies anteriors. La majoria de gimnasos de la ciutat han obert fins el migdia, després que el dia de Nadal fos dels únics festius en què aquests establiments tanquen les portes.

En el cas del gimnàs Holmes Place del carrer de Balmes, hi ha hagut una gran afluència al llarg del matí. Hi havia persones que feien el seu entrenament habitual i d’altres que venien “per mala consciència i per cremar els torrons“. Fins i tot, hi ha hagut qui ha vingut de fora a visitar la família per aquestes dates i ha fet servir les invitacions dels seus familiars.

“Menjar en excés alguns dies ocasionals no causa efectes a llarg termini si es tenen hàbits saludables durant l’any”

El responsable d’aquest establiment, Emili Hernàndez, ha fet una crida a la calma a aquells qui sentin la necessitat de cremar les calories acumulades durant aquests dies: “Nosaltres facilitem els espais i les instal·lacions als nostres usuaris si volen fer exercici el dia de Sant Esteve, però el nostre paper és també fer-los saber que una excepció, com ho és el dia de Nadal, és tan sols una excepció i que a llarg termini no té cap efecte en el nostre cos. Intentem conscienciar-los durant l’any que s’ha de tenir l’hàbit de menjar bé i d’integrar l’esport en la nostra vida quotidiana“.

Els entrenadors personals i les persones que condueixen les classes dirigides tampoc han fet festa el dia de Sant Esteve. L’aforament d’una de les classes de spinning ha estat complet i la sessió de ioga ha tingut una quinzena d’assistents.