(ACN) La tradició indica que el raïm ha de menjar-se els últims segons abans de la mitjanit. Però el Mercat de Provençals, al barri de Sant Martí de Provençals, ha estrenat aquest 31 de desembre una nova tradició: celebrar l’entrada de l’any a les 12 del migdia.

Amb raïm i cava, la clientela habitual i els treballadors del mercat han donat la benvinguda al 2020 unes hores abans que comenci l’any. És una iniciativa impulsada pel mateix mercat i Juan Antonio Ortiz, el seu president, assegura que neix amb la voluntat de “fer pinya”. Creu que comerciants i clientela formen una família i en dies com avui, cal fer unió i celebrar la relació que es forja durant tot l’any. A més, Ortiz assegura que “creiem que som els primers a fer això a Barcelona. No tenim constància que s’hagi fet a altres mercats”. De fet, afegeix que “ha tingut molt bona rebuda i molta gent s’ha animat a celebrar les campanades amb nosaltres”.

La Maria Dolors és una de les clientes habituals que han decidit apropar-se a la festa: “Últimament estan fent moltes coses. Que no morin els mercats”, ha dit.