(ACN). El flautista i gaiter Carlos Núñez ha celebrat per setzena vegada el Cap d’Any al Palau de la Música amb un recital de música celta. Com a referent mundial d’aquest gènere, el músic ha ofert molts dels seus clàssics, com és habitual, en el tradicional concert que ofereix cada 30 de desembre des del 2004, però també noves propostes que ha experimentat recentment amb les composicions de música celta de Ludwig van Beethoven. D’aquesta manera, ha fet un avançament del qual serà el seu pròxim projecte, en què explora la relació poc coneguda del compositor alemany amb les peces celtes.

Les composicions celtes de Beethoven

Els temes han dut el públic per viatges sonors de països com Irlanda, Escòcia o Bretanya, així com a l’essència celta de la cultura hispànica. A les portes de commemorar-se el 250 aniversari del naixement del compositor alemany, Núñez s’ha endinsat en obres poc conegudes de Beethoven en què utilitzava música celta. “Hi ha un altre Beethoven que no ens van explicar. Un que mirava a músiques tradicionals. Durant els seus últims 15 anys va compondre gairebé 200 obres de música celta. Això li va servir per renovar les músiques clàssiques”, ha explicat el músic al públic del Palau.

Carlos Nuñez

Els vents aguts de la gaita, violins, arpa i acordions són els sons que han regnat en un concert ple d’energia que ha omplert de gaiters tots els racons del Palau, des de les balconades a la platea. Després de repassar les composicions de Beethoven, han vingut clàssics com la banda sonora de la pel·lícula d’Alejandro Amenábar, ‘Mar adentro’, de la qual es compleixen 15 anys.