La comunitat LGTBI es trobarà aquest mes de setembre amb una edició especial del Pride Barcelona, adaptada a les circumstàncies sanitàries pel coronavirus. La pandèmia, que va fer ajornar al juny la cita de l’Orgull a causa de la cinquena onada, ara n’ha limitat les activitats a dos escenaris. També s’ha substituït la tradicional manifestació per una concentració al passeig de Lluís Companys.

Els organitzadors han traslladat els actes enguany del 3 i 4 de setembre a l’entorn de Lluís Companys i el Parc de la Ciutadella. Durant tot el dia hi haurà el que anomenen Village, amb una mostra d’entitats LGTBIQ+, activitats i tallers infantils, signatures de llibres o la Biblioteca Vivent. A les 19 h s’iniciarà la concentració de l’Orgull LGTBIQ+, en lloc de la tradicional manifestació. Mitja hora més tard, a les 19.30 h, es preveu llegir el manifest d’enguany.

Contra l’estigma del VIH

Han canviat les dates, però no el tema d’enguany, centrat a defensar els drets de les persones amb VIH. Amb el lema “I=I Indetectable = Intransmissible”, el Pride Barcelona vol conscienciar sobre el fet que les persones amb VIH que estan en tractament no poden transmetre el virus. A més, es vol informar sobre estratègies de prevenció del VIH i altres malalties de transmissió sexual.

En paral·lel, també sobrevolarà en l’ambient l’augment de casos d’agressions homòfobes que s’han produït en els darrers mesos, que van fer convocar una manifestació a Barcelona el 22 de juliol, en la qual van protestar unes 4.000 persones.

Dues edicions sense Pride Barcelona

La irrupció de la covid-19 ha fet que no se celebri el Pride Barcelona, el dia de l’Orgull, des del 2019, any en què van aplegar unes 55.000 persones en una manifestació . L’any 2020 es van suspendre els actes al carrer i es van substituir per una gala televisada per betevé. Aquest any, els organitzadors van decidir ajornar la cita al setembre, en espera d’una situació sanitària millor.