residències municipals

El Departament de Drets Socials i el Departament de Salut han prorrogat el Pla d’intensificació de mesures de control en l’entorn residencial, però han relaxat algunes restriccions. Per exemple, els familiars que vagin a una residència a visitar un familiar o a recollir-lo no caldrà que es facin un test d’antigens ràpid. El govern català diu que ha pres aquesta decisió “davant la clara millora de la incidència de casos” de coronavirus en la comunitat.

A més a més, a partir d’ara, el nombre de persones autoritzades per a una visita passa a ser tres enlloc de dues. La Generalitat explica que es mantenen els passejos i les sortides, tant les curtes de menys de tres dies com les llargues i les sortides de vacances en família.

PCR per a no vacunats en sortides llargues

Després d’una sortida del centre inferior a les tres setmanes “caldrà fer una vigilància exhaustiva de símptomes durant 14 dies, però no caldrà realitzar cap prova”, independentment de l’estat vacunal del resident.

Quan tornin de sortides superiors a tres setmanes, en usuaris no vacunats caldrà que es facin una PCR i una quarantena en zona groga durant 14 dies. Als usuaris que estiguin vacunats amb la pauta completa o hagin passat una infecció per covid-19 els tres mesos anteriors se’ls farà només una vigilància de símptomes durant 14 dies, però no hauran de fer la PCR ni la quarantena.

A mitjans d’agost, familiars de residents van denunciar a la fiscalia les restriccions per la cinquena onada.