(ACN) Un jutjat de Barcelona ha absolt una estudiant i n’ha condemnat 10 per un delicte de desobediència greu a l’autoritat. Els fets es remunten al 15 de març del 2018, quan tots ells van participar en una acció de protesta davant la Secretaria d’Universitats, a la via Laietana, per exigir al govern català una rebaixa del 30 % de les taxes universitàries i l’equiparació dels preus de graus i màsters.

La sentència obliga els condemnats a pagar 1.080 euros per cap com a multa per haver desatès l’ordre dels agents de la policia, que els van ordenar alliberar-se de les cadenes que els lligaven a la porta de l’edifici en qüestió. La suma total s’eleva a una xifra de 10.800 euros, a més de les costes processals.

Van impossibilitar l’accés de treballadors

Al document, el jutjat situa els fets al voltant de les vuit del matí, quan el grup d’estudiants, assegura, van bloquejar la porta d’accés de la Secretaria d’Universitats amb una cadena metàl·lica, fet que va “impossibilitar l’accés dels usuaris i treballadors” al centre. La sentència també sosté que els manifestants van envair la calçada i van paralitzar el trànsit de persones i vehicles en aquesta via.

En aquest sentit, l’escrit judicial explica que un cop hi van arribar els agents dels Mossos d’Esquadra els van sol·licitar, tant individualment com a través d’un megàfon, que abandonessin el lloc. La gran majoria de manifestants, assenyala, van marxar, a excepció dels condemnats, que van decidir “impossibilitar” ser retirats i van forçar que la policia els alliberés dels encadenaments “voluntaris”. Un fet que, subratlla, va demorar el restabliment de la circulació de vehicles i persones fins passada la una del migdia.