El Pride Barcelona 2021 es traslladarà al setembre, com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus. Després d’haver de suspendre l’edició de l’any passat, l’organització de l’esdeveniment ha anunciat que la manifestació i la celebració del Dia de l’Orgull tindran lloc el cap de setmana del 3 i 4 de setembre al passeig de Lluís Companys. No obstant això, es mantindran certes activitats commemoratives per al 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+.

Les obres de l’intercanviador de l’estació de metro de la plaça d’Espanya impediran que les activitats es desenvolupin a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, com ha estat habitual durant els últims anys. De manera que la marxa reivindicativa ocuparà part de la Gran Via de les Corts Catalanes, des de la plaça de la Universitat fins al passeig de Sant Joan, des d’on baixarà cap al passeig de Lluís Companys. L’Arc de Triomf i el Parc de la Ciutadella es convertiran en escenaris de les actuacions d’Eleni Foureira i Elena Tsagrinou, entre d’altes.

La visibilització de les persones amb VIH

Enguany, el lema del Pride Barcelona serà “I=I Indetectable = Intransmissible“, amb el qual es vol conscienciar sobre el fet que les persones amb VIH i que estan en tractament no poden transmetre el virus. A més, la campanya pretén donar a conèixer altres reivindicacions en relació amb els drets de les persones seropositives, així com informar sobre estratègies de prevenció d’aquesta i altres malalties de transmissió sexual.