La campanya de vacunació segueix avançant. Tot i l’alentiment del mes d’agost, Barcelona ja té un 69 % de la població amb pauta completa. S’acosta, per tant, al 70 % que havia de servir per aconseguir la immunitat de grup, però finalment no serà així, tal com vaticinen les administracions i també els experts.

La variant delta impossibilita la immunitat de grup

Segons els experts i el mateix Departament de Salut, la variant delta ha canviat les regles del joc. “No té sentit parlar d’immunitat de grup perquè és impossible d’assolir amb les característiques que té actualment aquest virus”, ha explicat a betevé la investigadora del grup BIOCOM-SC de la UPC Clara Prats. En la mateixa línia, la immunòloga i redactora científica de l’ISGlobal Adelaida Sarukhan apunta que caldria un 90 % de la població vacunada per arribar a la immunitat de ramat.

Els districtes recuperen els contagis previs a la 5a onada

Els casos nous de covid-19 a Barcelona fa set setmanes que disminueixen. Segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, els 10 districtes han registrat una incidència de casos similar a la que tenien abans de la cinquena onada. L’última setmana d’agost s’han confirmat menys de 100 positius per cada 100.000 habitants a tot arreu.