El cas del Turó Parc

Des de l’any 2018, els gossos tenen prohibida l’entrada al Turó Parc. Una prohibició que va provocar força malestar entre els veïns de Sant Gervasi – Galvany que portaven a passejar els animals en aquest parc històric del districte de Sarrià – Sant Gervasi.

Augmenten les zones verdes, on els gossos tenen l’accés prohibit

Tot i que l’ordenança de Medi Ambient de Barcelona no prohibeix expressament l’entrada de gossos a les zones verdes de la ciutat la veritat és que actualment ja hi ha més de 70 parcs i jardins on els veïns amb gos tenen l’entrada prohibida.

Segons Espai Gos s’estan criminalitzant els veïns que tenen gos

Hem parlat amb un membre d’Espai Gos de Sarrià – Sant Gervasi per saber què en pensa aquesta plataforma ciutadana sobre el veto dels gossos a molts espais de la ciutat. Asseguren que es tracta d’un tema de civisme en general per part de tots els usuaris de parcs i jardins. Creuen que no es pot criminalitzar els veïns amb gos, ja que hi ha molts altres ciutadans que no tenen gos i també malmeten les zones verdes.

Qüestió de civisme per part de tothom?

Des d’Espai Gos creuen que s’hauria d’augmentar la vigilància de les zones verdes de la ciutat amb agents de la Guàrdia Urbana o amb un nou tipus d’agent cívic o forestal que vigilés el bon comportament de tots els ciutadans als parcs.