Els dibuixos de Carlos Azagra han servit per il·lustrar els cartells de les festes majors de diversos barris de la ciutat. Fets amb un estil inconfusible, les creacions del dibuixant, conegut sobretot per les col·laboracions amb ‘El Jueves‘, recullen sempre les reivindicacions de la zona i del moment amb un toc d’humor. Ara l’Espai Pere Calafell, gestionat per les entitats veïnals de la Verneda i la Pau i Sant Martí de Provençals, presenta un recull dels treballs més destacats d’Azagra fets amb la participació de la seva parella, Encarna Revuelta, que és qui s’encarrega de donar color als dibuixos.

“Azagra i Revuelta, de tot una mica”

L’exposició és, en realitat, un recull de la feina feta per aquests dos artistes del barri Sant Martí de Provençals, que fan tàndem des dels anys 80. Són parella, ell dibuixa mentre que ella s’encarrega d’acolorir els treballs. Azagra explica que dibuixa amb boli directament perquè, diu, el llapis és de covards.

Els cartells de festes majors són el punt àlgid de la mostra. Tenen els trets característics marca de la casa: l’humor, la reivindicació i la critica social. Azagra n’ha fet per a diversos barris de la ciutat i les anècdotes sorgeixen per si soles. Explica que el primer que va fer per a l’Associació de Veïns de Sant Martí de Provençals va ser sobre com seria la rambla de Guipúscoa, quan el carrer encara no estava pensat com una rambla i, de fet, encara no tenia el nom de rambla.

A banda dels cartells de festes majors, a l’exposició, titulada “Azagra i Revuelta, de tot una mica”, també trobem altres dibuixos de temàtica social o portades de discos fets per aquesta parella d’artistes.