L’Ajuntament ha confirmat que un nou agent de la Guàrdia Urbana ha donat positiu per covid-19. Es tracta del tercer cas per coronavirus detectat al grup de platges de la policia municipal en només dues setmanes. El protocol estableix que, tan bon punt es té coneixement d’un possible positiu, es desinfecta a fons l’espai de treball i, si l’agent ha tingut contacte amb altres companys de feina, es procedeix a aïllar-los. Els sindicats xifren entre vuit i 13 els agents aïllats però fonts municipals no han confirmat, encara, el nombre d’agents de la Guàrdia Urbana que podrien estar afectats.

Demanen més protocols de seguretat

El sindicat CSIF ha criticat l’Ajuntament pel que consideren “una mala política de prevenció” i lamenten que, si no es prenen mesures, els contagis “continuaran augmentant”. Reclamen patrulles i equips de feina fixos per facilitar les quarantenes preventives en cas que es detectin positius i denuncien que els testos serològics no són prou fiables. El sindicat, que ja va portar el govern d’Ada Colau als jutjats per la gestió del coronavirus al cos, ha anunciat que portaran el cas a Inspecció de Treball.

Pel que fa al sindicat SAPOL, majoritari a la Guàrdia Urbana, diu que té constància d’uns vuit agents del grup de platges confinats i ha reclamat al govern municipal el tancament del grup de platges. “Ja vam dir que aquest any aquesta unitat no tenia sentit, però ara encara menys perquè no es pot garantir la seguretat dels treballadors”, afirma el portaveu de la SAPOL, Jordi Rodríguez.

Des de la UGT també han reclamat que es millorin els protocols de seguretat i la comunicació amb els tècnics de prevenció. Lamenten, diuen, que el responsable del consistori encarregat d’aquestes qüestions “està de vacances”. Juan Rodríguez, responsable de la policia local del sindicat UGT diu que “La covid-19 no fa vacances, qui faci falta ha de venir a fer-se càrrec del problema”.