Foto: Endavant Ciutat Vella

Els Mossos d’Esquadra del districte de Ciutat Vella han obert una investigació contra els veïns del Raval, per la concentració de Vox al barri que va acabar amb el desplegament dels antiavalots al carrer per evitar incidents entre els dos grups. Tal com mostraven les imatges difoses a les xarxes, diversos membres del partit es van “refugiar” en un hotel i els Mossos van haver d’escortar Ignacio Garriga, portaveu de Vox, fins que va abandonar la zona.

Els veïns han explicat que quan es van assabentar de la manifestació del partit van decidir concentrar-se en un acte “espontani i d’autodefensa”, com passa en altres ocasions “quan hi ha un desnonament”, al qual es van sumar diferents entitats i agrupacions de Ciutat Vella: la CUP, Endavant i Ateneu del Raval.

Manifest veïnal contra Vox

Arran de la investigació, una trentena de plataformes, associacions i assembles del Raval han convocat una roda de premsa aquest dimecres al carrer de l’Hospital per rebutjar la presència del partit d’ultradreta al barri. Els fets van passar el dimecres 2 de setembre quan Vox va convocar una visita al barri, que va ser boicotejada per desenes d’entitats veïnals.

Durant la concentració, que ha tingut lloc al mateix carrer on es va produir la tensió entre veïns i el partit, s’ha llegit un manifest en què els veïns defensen que el Raval és un barri de gent treballadora i que “el feixisme mai no serà benvingut”. A més, asseguren que el partit només va venir al barri a escampar un discurs racista “ja que ens odien perquè som pobres, dones, migrades i tenim la pell d’un altre color”.

En el manifest els veïns també han demanat que s’obri una investigació contra Vox per fomentar l’odi, que no s’autoritzi cap acte del partit al barri i també demanen el cessament immediat de la investigació dels fets, així com de la repressió contra les veïnes del Raval.