El Parc Güell ha tornat a obrir l’accés de pagament a la zona monumental després del període de confinament i desescalada pel coronavirus. La reobertura s’ha fet amb alguns canvis per evitar que s’hi produeixin aglomeracions. La zona de pagament s’ha ampliat a tot el sector sud del parc i l’aforament s’ha reduït a 1.400 persones per hora com a màxim. També s’ha desplegat un dispositiu nombrós de vigilants als nou accessos habilitats d’entrada i sortida i als punts amb més trànsit de visitants, com l’escalinata del drac i la Sala Hipòstila.

El primer dia de pagament s’hi han pogut veure pocs turistes i cap rastre d’aglomeracions dins del recinte ni tampoc als accessos. La majoria de visitants han estat barcelonins i entre els turistes, alguns de poblacions de la resta de Catalunya i alguns francesos. Tots han agraït la possibilitat de passejar pel parc i admirar-ne els elements monumentals amb calma i sense multituds.

Franges reservades per als veïns

La reobertura del recinte monumental s’ha fet mantenint unes franges reservades per als veïns. Els ciutadans dels barris perifèrics del parc i les persones acreditades amb el carnet Gaudir Més poden accedir lliurement al Parc Güell entre les 6 i les 9.30 h i entre les 20 i les 23 h. A partir de les 9.30 i fins a les 19.30 h les visites estan restringides a les persones amb entrada de pagament, tot i que durant aquesta franja horària també hi poden entrar gratuïtament els usuaris del carnet Gaudir Més i les persones que tinguin el carnet de biblioteques (només durant l’estiu).