Cues per entrar a la Casa Batlló el primer dia de la reobertura d’aquest emblemàtic edifici després d’estar tancat més de tres mesos pel coronavirus. Ja s’intuïa que l’estrena seria un èxit després que les 40.000 entrades gratuïtes anunciades per als residents a Catalunya fins al 31 d’agost s’exhaurissin en només quatre hores. La majoria de públic, per tant, és local, a diferència del que passava fins ara quan el 95 % eren turistes. De fet, el director 

de la Casa Batlló, Gary Gautier, estudia ampliar la promoció “per obrir el patrimoni a la gent de Catalunya”.
L’aforament està reduït a menys d’un terç, i amb les mesures d’higiene “més innovadores” es busca “sobreprotegir” l’edifici, Patrimoni de la Humanitat. Amb la reobertura, també tornen les Nits Màgiques , tot un clàssic de la programació d’estiu. S’hi faran dos concerts diaris de música en viu al terrat de l’edifici.

Seguretat amb l’última tecnologia

L’edifici ha apostat per integrar mesures de seguretat d’última tecnologia. Per exemple, als visitants se’ls desinfecta el calçat a l’entrada, se’ls pren la temperatura i es vetlla perquè mantinguin la distància de seguretat. A més, ha incorporat un sistema de ionització bipolar de plasma fred per garantir la màxima purificació de l’aire, i les audioguies de realitat augmentada es desinfecten amb un sistema de llum ultraviolada. Per entrar al recinte, a més, és obligatori dur mascareta, que s’ofereix gratuïtament, i s’han instal·lat dispensadors de gel desinfectant i l’obligatorietat de portar mascareta, que s’oferirà gratuïtament.