Casal dels Infants del Raval

El Casal dels Infants vol garantir que 1.600 nens i nenes en situació de vulnerabilitat participin en les activitats d’estiu. Per aconseguir-ho, l’entitat ha posat en marxa la campanya “Tenim molts somriures per recuperar”, una iniciativa que fa una crida a la ciutadania perquè col·labori econòmicament. Per exemple, un donatiu de 25 euros permetrà un dia d’excursió i un de 130, una setmana en un casal d’estiu.

La directora del Casal dels Infants, Rosa Balaguer, explica que la crisi derivada del coronavirus ha agreujat la situació de vulnerabilitat de la majoria dels infants i joves i demana sumar esforços per aconseguir que aquests joves “superin el cop emocional d’aquests darrers mesos”. La voluntat de l’entitat és fer-ho mitjançant casals, colònies, campaments, camps de treball i el projecte de reforç CAT-estiu.

Col·laboració de 14 centres educatius

Els casals d’estiu es faran als barris dels cinc municipis on actua el Casal dels Infants, entre els quals el Raval o el Besòs i el Maresme. Enguany, l’entitat comptarà amb la col·laboració de 14 centres educatius, que cediran espais per fer-hi activitats en grups de convivència de 10 persones i garantint les distàncies de seguretat per prevenir contagis de la covid-19.

Colònies i campaments a l’aire lliure

A banda de les activitats a la ciutat, el Casal dels Infants també ha programat colònies i campaments perquè els nens i els joves surtin de l’entorn habitual i entrin en contacte amb la natura. Les colònies es faran en dues tongades, una al juliol i una altra a l’agost, i en les quatre províncies catalanes, mentre que els campaments es faran a Tavascan.